SU SAYAÇ VE TESİSATLARI DONABİLİR

Haber Tarihi :06.12.2017

Tatarlı Belediyesi Emlak ve Su Memurluğu, hava sıcaklıklarının 0 derecenin altına düşmesi ile su sayaç ve tesisatlarının donma tehlikesiyle karşılaşabileceğini belirterek, vatandaşları tedbir almaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıkların hissedilir derecede (8-16 derece) azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının 0 derecenin altına düşmesi ile su sayaç ve tesisatları, donma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilmektedir.

Sayaçların donmaya karşı korunması abonelerin yükümlülüğündedir. Kar soğuğuna hazırlanarak, su tesisatı ve sayaçlarda donmadan kaynaklanabilecek arızaların önlenmesi için bazı tedbirlerin alınması gerekmektedir: Açıkta bulunan su boruları soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmalı ve yalıtım malzemesi ile izole edilmelidir. Sayaçlar açıkta ise kesinlikle muhafaza altına alınmalı, izolasyon malzemeleri ile korunmalıdır. Vatandaşlarımız, alınan önlemlere rağmen, yaşanan sorunların çözümü için Belediyemiz Emlak ve Su Memurluğunu arayabilirler.